Een groot hart voor alle dieren

Mijn naam is Inge. Samen met mijn liefdevolle man, 2 prachtige dochters en 3 schatten van katten wonen wij in Zandvliet (Antwerpen Noord).

Ik heb een groot hart voor alle dieren, maar katten hebben toch een speciaal plaatsje in mijnhart veroverd.

Samen met mijn man heb ik een succesvol bedrijf opgebouwd en gerund. Maar na 20 jaar
was het tijd om mijn eigen passie te volgen. Het gedrag van dieren, en dan voornamelijk van katten, heeft mij altijd enorm geïnteresseerd en gefascineerd. Ik ben mij hier dan ook
uitgebreid in gaan verdiepen. Denkend dat ik als kattenbaasje al veel wist over katten, moest ik vaststellen dat er zoveel meer te leren was over onze zachte viervoeters. De beslissing was dan ook snel gemaakt om mij te gaan omscholen.

De bijnaam die ik gekregen heb van mijn dochters is “mamsie”. Ik wil jullie lievelingen zo goed verzorgen als mijn eigen kinderen. Vandaar de naam “Catsie”.

Ik ben blij dat ik mijn hart heb gevolgd en van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken!

Meerdere professionele opleidingen

Het vak “katvriendelijk en vachtsparend kattentrimmen” heb ik geleerd bij Tamara van Toscanzahoeve en Sarah van Katsense. De praktische kneepjes van het vak leerde ik in hun eigen trimsalons. Zij hebben mij hun missie doorgegeven om katten te helpen naar een knoopvrije vacht.

In de erkende opleiding “Petsitter en pensionhouder kat en hond” van Eduanimalis heb ik enorm veel bijgeleerd over Ethologie, dierenwelzijn, huisvesting, voeding, verzorging, zoönoses, wetgeving en nog veel meer. Hier heb ik dan ook mijn certificaat behaald om mijn katvriendelijk kattenhotel uit te bouwen. Zo kunnen jullie jullie huistijgers vol vertrouwen achterlaten bij een oppas aan huis of het toekomstige kattenhotel.

Katten hebben complexe karakters en noden en willen echt begrepen worden. De “Happy Cats bootcamp” van Anneleen Bru heeft mij superveel geleerd over het gedrag en van katten, hun relaties onderling en de band met de eigenaar. Hierdoor kan ik jullie concreet en praktisch advies geven. Zo kunnen echte gedragsproblemen vermeden worden.

Ook ben ik in het bezit van het certificaat “EHBO voor kat en hond”. Of het nu in het trimsalon is of bij u thuis tijdens het oppassen, het is belangrijk om aandoeningen en verwondingen te herkennen, weten wat te doen en of het nodig is een dierenarts in te schakelen.

Ik blijf me met veel plezier regelmatig bijscholen. Ik ga op zoek naar de nieuwste inzichten en technieken om mijn kattenklantjes zo goed mogelijk te kunnen verzorgen.

Catsie katjes: